NOUS PERIODISTES AL PLUMIER DE LA LOLA

Aquest any els nens i nenes de 5è i 6è han començat el taller d'informàtica el dia 17 de setembre.

En Domènec, que és el professor del taller de revista i redactor en cap, els va donar la benvinguda i els va donar uns fulls on hi havien escrites les coses més importants a l'hora d'escriure una notícia.
També els va explicar com s'havia d'entrar al correu. Més tard, els va explicar què havien de fer quan ja havien escrit la notícia a casa seva: l'havien d'enviar per correu al Plumier de la Lola i ell els hi tornaria a enviar, però amb les faltes d'ortografia subratllades. Quan els arribés el correu, les havien de corregir, i així tants cops com fes falta. Després, quan tornessin a fer el taller, en grups de tres la reescriurien, l'enviarien al Domènec i corregirien les faltes definitivament. Quan ja les haguessin corregit penjarien la notícia al Plumier de la Lola.

En Domènec també els va explicar què és un periodista: són les persones que escriuen les notícies de l'actualitat, han de respectar la intimitat de la gent i no es poden inventar les coses que redacten.

Després els va explicar que cada any es feia taller perquè els nens i nenes que fan el taller millorin l'ortografia, la marera d'escriure i també perquè es puguin relacionar amb altres nens i nenes d'Escoles en Xarxa. Escoles en Xarxa és una pàgina web on nens i nenes de Catalunya, València, les illes Balears, Andorra i Catalunya Nord escriuen notícies i es comuniquen entre ells llegint i comentant les notícies que han penjat.

Al final del taller es van fer una foto de grup i uns dies més tard es van fer una foto individual per poder fer un carnet de periodistes.

Mariona Lladonosa, Daniel Temprado. Classes de 6è i 5è.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada