L'ESPAI EXTERIOR

Així és l'espai exterior
Aquest any uns investigadors de la NASA han descobert que Rússia és més gran que Plutó.  Un satèl·lit  va gravar el planeta Plutó i es van adonar  que Rússia mesura 14.000.450 km i que Plutó mesura 14.000.000 km, és per això que és un nano planeta.

Júpiter és el planeta més gran del sistema solar però, també té una pluja àcida per sobre seu i des de l’espai es veu com una taca vermella amb taquetes negres. Fa milers d’anys que a  Júpiter hi plou. Hi ha una lluna a Júpiter que es diu Europa.

El Sol des d’aquí es veu de color groc taronja però en veritat és blanc. Això és perquè l’atmosfera fa que ho veiem d’un altre color.

En el espai per molt que cridis al teu company no t’escoltarà. Perquè en l’espai sí que hi ha so, però no es pot escoltar perquè no hi ha ones de so.

Hi ha un satèl·lit a l’espai enviat per la NASA que és l’objecte més ràpid de l’espai perquè va a 15.000.000 quilòmetres per hora.

Els científics han dit que si el sol no existís, els humans ens extingiríem en 8 minuts, això és perquè la llum del sol triga 8 minuts en arribar fins aquí.

La NASA ha enviat un satèl·lit a l’espai que està descobrint altres sistemes, altres galàxies i
també està observant estrelles més grans que el Sol i ha descobert una estrella que és 1.000.000 de vegades la Terra i també una altra que és 1.000.000.000 de vegades la Terra. El Sol és 500.000 vegades la terra. Hi ha un satèl·lit que té tota la informació de la Terra i també sap tots els llocs de la terra.

Redactor: Oriol Peña (5è)
Correctorres: Lucía Martínez (5è) i Aina Vilella (5è)
06-05-2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada