PETIT HOMENATGE AL TITÀNIC



Aquest mes d’abril, es compleixen 100 anys de l’enfonsament del transatlàntic més famós de  la història.
El Titànic, va ser el desafiament més gran per la indústria naval de l’època, convertint-se en el transatlàntic més gran i luxós.

Tenia 269 metres d’allargada, 28,2 metres de mànega, 53,3 metres de puntal, i 9 cobertes. Amb 860 tripulants, i 2.228 passatgers. Al seu interior tenia entre moltes altres coses: piscina, hospital, dues biblioteques i diferents restaurants.

Va salpar el 2 d’abril, a càrrec del capità “Edward John Smith”, i el destí final era Nova York, on molts dels passatgers anaven a iniciar una nova vida, però la nit del 14 d’Abril de 1912, va xocar amb un gran iceberg, a les fredes aigües de l’Atlàntic Nord i, el vigia “Frederik Fleet”, va avisar quan el vaixell estava a 500 metres de distància de l’iceberg. No va esquivar-lo a temps, i en poc de menys de 3h es va enfonsar no havent-hi prou bots salvavides, tant sols 20, d’acord amb la normativa de seguretat de l’època, que seria modificada després del gran desastre.

Van morir més de 1.515 persones, entre la seva tripulació viatjaven 10 espanyols, i 7 d’ells van sobreviure, publicant un llibre. “Els deu del Titànic”, on expliquen com va succeir.

La principal causa de la mort dels passatgers que van caure al mar, va ser la congelació perquè l’aigua es trobava al voltant dels -4ºC.

El Titànic enfonsat va ser trobat l’any 1985, a 3.800m de profunditat, per Robert Balard i Jean-Louis Michel.

Com a curiositat, cal destacar que 14 anys abans de la tragèdia, l’escriptor Morgan Robertson va escriure un llibre titulat “Futility” on narrava una història que havia somniat; la d’un enorme vaixell anomenat “Titan” que s’enfonsava en el seu primer viatge també durant el mes d’abril, després de xocar amb una massa de gel.

Actualment, podeu visitar el museu marítim de Barcelona on n’hi ha recreacions i peces del Titànic.

1 de juny de 2012
Redactor: Ferran Ortega (5é)
Correctors: Albert Costa (5é), Albert Ezcurra (5é) i Anna de la Fuente (5é)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada