INTERNET I ELS PRIMERS ORDINADORS

Charles Babbage i la seva màquina

La prehistòria d’internet es fonamenta en una xarxa de caràcter militar creada pel departament de defensa dels Estats Units. El naixement d’internet va ser el dia 1 de gener de 1983 aproximadament, amb la primera xarxa de llarg abast bassada en la tecnologia i posada en marxa per la National Science Foundatol dels Estats Units.
Internet com a mitjà de comunicació es va començar a utilizar en els païssos desenvolupats a mitjans dels anys 90. En gran part internet l’han anat fent els (internautes).

                                              ORDINADOR BABBAGE       
Un dels ordinadors més antics és el babbage. El senyor Charles Babbage va crear aquesta màquina  per resoldre problemes matemàtics. Entre el 1833 i el 1842 va tornar a construir una nova màquina però amb la diferència que fos capaç de realitzar qualsevol tipus de càlcul. Es va fonamentar amb la idea utilitzada en els telers de Josehp Marie Jacquatd.
Aquesta màquina consistia a utilitzar targetes perforades per escollir el que havia de realitzar la màquina.
Babbage li va posar nom a la màquina: màquina analítica.
Mesurava 30m d’ample, i 10m d’alçada  aproximadament.

                                                      ORDINADOR Z3      
L’ordinador Z3, creat per Konrad Zuse va ser la primera màquina programable i completament automàtica de característiques usades per definir un ordinador.
El Z3 original va ser destruït per el bombardeig aliat de Berlín. Una replica completament funcional va ser construïda durant els anys 60 per la companyia del creador Konrad Zuse.

Redactora: Ester Ferrer Sánchez (5è)
Correctores: Clara Calvo (6è) i Brandon Rendon (6è)
25-11-2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada