DIJOUS GRAS I DIVENDRES DE CARNAVAL


QUINES TRUITES!
El dia 11 de febrer a l'escola Lola Anglada celebrem el Dijous Gras. Cadascú porta de casa una truita decorada. Els nens i nenes de P3 fins a 2n la fan i la preparen a l'escola. Han de portar un ou i un tomàquet. Cicle mitjà fa un concurs de truites disfressades i Cicle Superior fan una "desfilada" de truites.
Les regles per a fer la truita són:
* Tot el que posem a la truita ha de ser comestible.
* Ha de ser de creació pròpia.
* Pot ser dolça o salada.
* Ha de ser creativa.

Un cop fet tot això ens trobem per "menjar la truita". El Dijous Gras hem de menjar molt perquè després arriba la Quaresma. Per això es diu "Dijous Gras"!

Tradicionalment el Dijous Gras o Dijous Llarder era el primer dia de Carnaval, tot i que actualment en nombroses poblacions la festa s'ha ampliat en el nombre de dies de celebració. És tradició prendre la botifarra d'ou en aquest dis a més d'altres de semblants com la botifarra blanca o negra. També és costum prendre truita de botifarra. A l'hora d'esmorzar, per postres o per berenar, en els carnavals es menja la coca de llardons.

El dia 12 de febrer celebrem Carnestoltes, tota l'escola està emocionada! Sobre tot el nostre gegant "El Més Petit de Tots"
Rebem el rei Carnestoltes amb instruments que fan soroll. Els nois i noies de cicle mitjà acompanyen el Carnestoltes amb un ball. El dia de Carnestoltes és un dia on tothom pot fer (més o menys) el que vulgui i on vulgui, per això a la nostra escola fem una gimcana per passar-ho bé. Els jocs d'aquesta gimcana els organitzen els companys i companyes de 6è. Ho preparen amb la Sònia (Educació Física) i l'Albert (Tutoria). Els alumnes de 5è tenen cura dels més petits. Els grups de jocs es fan barrejant nens i nenes de P3 fins a 5è.

Tradicionalment el rei Carnestoltes donava permís per passar-s'ho bé disfressats. Però la tragèdia arribava el dia següent, quan la gent s'adonava que tanta festa no era gaire bo, aleshores es celebrava un judici on el rei Carnestoltes era condemnat a mort i cremat a la foguera en públic. Arribava la Quaresma i tothom s'havia de comportar molt bé.

Dijous Gras: Ona Bachrach i Meritxell Bechara. 5è. Classe: Els Oceans
Carnaval: Clara Hervás i Sílvia Ruiz. 5è. Classe: Els Oceans

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada