EL DIARI D'ANNA FRANK


A la classe de castellà la nostra mestra ha escollit un llibre molt especial per llegir-nos als nens i nenes de 5è. Això ho fem a la classe d'Invitació a la lectura. Aquest llibre es diu:
“El diari d'Anna Frank”
Aquest llibre es basa en el diari d'una noia que s'amagava del nazis.
Aquesta noia tenia 11 anys i quan va complir els 12 li van regalar aquest diari tant màgic que ella l'anomenava Kitty.
Al llarg de la seva vida l'Anna anava escrivint des dels noms dels amics de la llar d'infants fins a l'institut i tot el que li anava passant i anava sentint.
Un dia, la germana de l'Anna va rebre una carta de les “SS”. Això volia dir que els nazis anaven a buscar-la per endur-se-la a un camp de concentració. El que van fer, va ser anar-se'n de casa per anar a un lloc més segur. Com que a cap jueu no se li permetia portar maleta el que van fer va ser agafar tota la roba que creien que necessitarien i se la van posar a sobre... a ple mes de juliol!
Van anar a una antiga oficina que tenia el pare de l'Anna.
Allà van tenir la sorpresa de veure que darrere d'un armari hi havia una porta amagada que donava a unes escales que els portava a una casa secreta.
Allà va viure bastant de temps però quan els nazis la van trobar se la van endur cap a un camp de concentració. Allà va morir als quinze anys, però per sort el seu pare es va salvar i va ser ell qui va publicar el diari.

Clara Hervás. 5è. Classe: Els Oceans

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada