EL MEU LLIBRE (És molt interessant!)


Jo escric aquesta notícia sobre el meu llibre, perquè el llibre és molt interessant. Parla d’unes noies que són cinc amigues i van a passar uns dies a la platja. De sobte, quan estan a la platja, veuen un rastre estrany marcat a la sorra. Van pensar que era el rastre d’una tortuga, però era massa gran per ser d’una tortuga. Així que van dir de trucar a un noi que és professor i que sap moltes coses d’animals. Ell es diu senyor Ratèron. Es van posar d’acord i els va dir que ara mateix anava cap allà.

Quan va arribar va dir que aquell rastre era d’una tortuga, però no d’una tortuga qualsevol. Era d’una tortuga més gran de l’habitual. Aquella tortuga havia passat per la sorra per deixar els ous. Com que hi havia perill que els ous de la tortuga es fessin malbé, el senyor Ratèron els va dir que s’havien de quedar a vigilar-los.

Elles només havien anat de vacances, així que havien de marxar, però van dir que no passava res i que es quedarien el temps que calgués. Van tancar la platja, perquè ningú no fes mal a les tortugues. Cada nit alguna d’elles o algun dels seus amics, s’havien de quedar a la platja a vigilar els ous.
Un dia, un grup de noies que es diuen les noies “vanilla” es van assabentar que les cinc amigues sortirien per la televisió i els van voler treure el lloc. No ho van aconseguir i van ser les cinc noies les enregistrades.

Un dia el senyor Ratèron va dir a les noies que havien d’anar a buscar als pescadors per demanar-los-hi una xarxa perquè estaven a punt de nèixer les tortugues. Les cinc amigues i el senyor Ratèron van anar-hi amb la seva barca. Les noies “vanilla” les van seguir amb el seu iot. Quan estaven tornant a la platja de l’ílla va començar a ploure a bots i barrals. Les cinc amigues van arribar a l’illa, però les noies “vanilla” no hi van arribar, però com que no volien que sabessin que les estaven seguint no les van voler trucar. Finalment ho van haver de fer i les van anar a buscar. Quan van arribar van dir a les cinc amigues que al dia següent naixerien les tortugues. Aquella nit es va quedar amb les tortugues el senyor Ratèron i un amic, però just aquella nit hi va haver una tempesta. Quan les cinc amigues es van aixecar al matí, van anar corrents cap a la platja, i la van trobar tota feta malbé, amb arbres trencats i tota la sorra bruta....

Es van quedar súper tristes però van pensar que podien trobar una manera de tornar a restaurar la platja, i així va ser. Van anar al poble i van començar a repartir cartells a tothom. Al dia següent, quan van anar a la platja super contentes per veure com havien deixat la platja, es van quedar molt tristes perquè la platja seguia igual. Al cap d’una estona hi van tornar i van veure com tot el poble estava recollint i endreçant la platja. Elles, super contentes, van poder comprovar que  tot va funcionar. Les tortugues per sort van sobreviure i van néixer totes. Tots feliços i contents.

Aneu a una biblioteca i pregunteu pel llibre. Us deixo el nom del llibre en castellà i si voleu, el podeu agafar en català. Es diu: Misión “mar limpio”. Us agradaria llegir-lo?

Redactora: Emma Requena (5è)
Correctors: Noa Culebras (5è) i Joana Vosseler (6è)
10-03-2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada