ELS LLOPS, ANIMALS MAGNÍFICS

Lloba amb llobatons
El nom científic del llop és Canis lupus.


Els llops són uns mamífers que viuen en manades de 5 a 20 individus.


El grup és manat pel mascle i la femella alfa, que és l’única que es reprodueix. La gestació dura de 60 a 63 dies i tenen d’1 a 14 cadells els quals neixen cecs i sords, o sigui que depenen totalment d’un “adult” encara que no sigui la mare. Els cadells no surten de la llodriguera fins a les 3 setmanes. L’aparellament dura del gener a l’abril .


Els llops medeixen d’alçada des de 60 a 90 cm, de  pes fan entre 32 i 64 kg i de llargada  més o menys d’1,3 a 2 m, poden recórrer 65 km diaris i saltar fins a 5 m.


El llop a la nostra cultura és vist com un animal salvatge i ferotge (es pot demostrar en contes com “La Caputxeta Vermella” “Els tres porquets” i “Les set cabretes” on el llop sempre és el dolent).


També s’han reproduït monstres que agafen els seus trets característics (com els homes llop).


A les cultures antigues ja passava això.
1 A l’antic Egipte, Seth el déu del mal era representat amb un cap de xacal.
2 A l’antiga Grècia hi havia una llegenda en la qual  Licaó va desafiar els deus i llavors va ser convertit en home llop.
3 En l’època Vikinga, Fenrir era un llop blanc que va ser lligat i deixat en una illa i creien que quan s'alliberés seria la fi del món.

A l'edat mitjana això va canviar i llavors el relacionaven amb la noblesa i reialesa, per això el portaven a l'escut o a la bandera.

Redactor: Arnau. Moreno (6é)
Correctors: Victor Garcia Haya (6é) i Joana Vosseler  (6é)

10-03-2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada