ELS ROMANS A TARRAGONA

L'alumnat va representar la llegenda mentre en Jordi l'explica
                                                
-  A Tarragona encara hi ha antigues construccions romanes, com el circ romà, l’amfiteatre i l’aqüeducte entre altres.
Jo he escollit l’aqüeducte perquè em sembla una de les construccions més útils i boniques  que van fer els romans . Amb aquesta gran construcció els romans van trobar la manera de transportar l’aigua del riu Francolí cap   a Tarragona, o com ells l’anomenaven “Tarraco”
 . L’aqüeducte es va construir al segle I d.C, l’època de l’emperador August. El pont  té una llargada de 240 metres i una alçada de 27 metres, i està format  per dos nivells d’arcs, 25 al nivell superior i 11 arcs al nivell inferior.
Hi ha una llegenda sobre aquest pont: “La llegenda del Pont del diable”.
“En temps de la dominació romana i davant la necessitat que patia Tarragona d’aigua, calia construir un aqüeducte per tal d’unir dos turons separats per una profunda torrentera. La construcció anava endavant i quan ja estaven llestes dues rengleres d’arcades, les fortes ventades i la fúria de les tempestes enderrocaren el pont. L’arquitecte en veure l’enderroc del pont va dir tot desesperat que tant sols un dimoni podia fer un pont de mil anys de durada. Feta aquesta afirmació se li presentà de sobte Satanàs i  li digué que ell aixecaria  el pont aquella mateixa nit amb la pedra del Mèdol que seria de força durada. Se li oferiren trenta bosses plenes de monedes d’or com a mostra d’agraïment. Més ell no volia diners. Deia que volia l’ànima del primer que begués l’aigua que passés pel pont del diable. I tracte, és tracte. El pont va ser construït. L’endemà el dimoni esperava a l’altra banda del pont el compliment de la paraula donada. Mentrestant, l’arquitecte i els seus operaris des de l’altra part del pont li ensenyaren un ase que va ser el primer ser viu que va veure d’aquella aigua. I el dimoni s’enfadà molt perquè ell només demanava l’ ànima d’un humà”.
21-02-2012
Redactora: Ariadna Morales (5è)
Correctores: Laia Hernando (5è), Cèlia Lladonosa (5è), Andrea Panadero (6è), Paula Vergés (5è) i Ester Vinyoles(5è)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada