LA MORT D'ANTONI TAPIES: UN HOME FET D'ART


Antoni Tàpies
El passat dia 6 de febrer de 2012, va morir un pintor català històric: Antoni Tàpies i Puig. Va néixer el 13 de desembre de 1923 a Barcelona.

Era bon pintor i va guanyar molts premis al llarg de tota la seva carrera. (Com els premis de la fundació Wolf de les arts (1981), la medalla d’or de la Generalitat de Catalunya (1983), premi Princep d’Astúries de les arts (1990), medalla Picasso de la Unesco (1993) i per a finalitzar el premi Vélazquez d’arts plàstiques (2003)).

Antoni Tàpies i Puig va ser un pintor i escultor teòric de l’art espanyol. És un dels principals exponents a nivell mundial de l’informalisme i està considerat com un dels artistes espanyols més destacats al segle XX.

De formació autodidàctica, Tàpies va crear un estil propi dins de l’art de la vanguardia del segle XX, en el que combina la tradició i la innovació a dins del abstracte, però ple de simbolisme, donant gran rellevància als materials.

L’obra de Tàpies ha tingut una gran valoració a nivell internacional i nacional. Les seves creacionss estan exposades en els més prestigiosos museus del món.

El rei Joan Carles I li va atorgar el 9 d’abril de 2010 el títol de marqués de Tàpies.   

21-02-2012
Redactor: Oriol Ruiz (6è)
Correrctor: Víctor Aguado i Carles Garcia (6è)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada