ULISSES, L'ODISSEA

Portada del llibre
L’alumnat de la classe “El bestiari” (6è), està llegint el llibre anomenat “l’Odissea”. Aquest llibre és de la col·lecció Miquelet galàctic.

A alguns alumnes no els ha semblat molt entretingut, però, tot i així, el segueixen llegint amb la resta de la classe.

Ulisses és un guerrer grec, de fet, un semidéu. Ulisses vol tornar a casa, però al deixar cec al fill de Posidó, el rei dels mars fa que Ulisses trobi moltes dificultats per arribar al seu destí. El pobre Ulisses i els seus navegants troben molts perills abans d’arribar a Ítaca, la seva ciutat, on l’esperen la seva esposa Penèlope i el seu fill Telèmac. Però, quan Ulisses arriba a Ítaca, es troba una sorpresa molt desagradable, uns pretendents al tron festegen la seva esposa Penèlope per quedar-se amb el palau i tot el regne.
Penèlope, diu als pretendents que només es casarà quan acabi de teixir una peça de roba que desfà cada nit, de manera que no l’acaba mai. A més a més, els pretendents volen matar a Telèmac que és l’hereu del tron.
Gràcies a la deessa Atena, filla de Zeus, Ulisses arriba a casa en una nau dels Feacis, una gent molt pacífica que ajuden a Ulisses. Quan Ulisses arriba a Ítaca, de tant de temps que ha estat fora no la reconeix.
Atena, amb bona intenció, converteix Ulisses en un ancià de tota la vida, li aconsella que vagi a esperar el seu fill, a la cabanya del porquerol reial que guarda el porcs.
Al port d’Ítaca, els pretendents, paren una emboscada a Telèmac, però Atena és més rapida i diu a Telèmac que abans d’entrar a port abandoni la nau i vingui a la cabanya de porquerol on l’esperarà Ulisses.
Ulisses torna a palau i participa en un concurs que ha preparat Penèlope. Això fa que es descobreixi que Ulisses és el mendicaire vellet i això fa que comenci una baralla. El guanyador és Ulisses i d’aquesta forma recupera el regne i es retroba amb la seva esposa i el seu fill.

Aquest llibre m’ha agradat molt perquè no he trobat cap moment avorrit que m’hagi “desconnectat”.

10-02-2012
Redactor/a: Martina Galilea (6è)
Corrector/a: Alba Casellas (6è) i Carla Coloma (5è)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada