ADÉU A UNES CANÇONS MERAVELLOSES

Leonard Cohen

El cantant Leonard Cohen, va néixer a Mont Real (Canadà) el 21 de novembre de 1934, però desgraciadament fa poc, el dia 7 de novembre de 2016 va morir a Los Angeles (EEUU).

Va ser poeta, novel·lista i cantant. Va ser conegut especialment per la feina de cantautor. Les cançons, les poesies i les novel·les de Leonard, estan  basades en l’amor i la religió. Per les seves poesies sempre feia servir metàfores.

Cohen tenia una veu molt greu i peculiar. Les seves cançons van influir molts altres autors, i moltes de les seves cançons han estat cantades per altres cantants.

Va viure a Mont Real, a Londres, a Grècia, a Nova York, i finalment, a Los Angeles on va morir.


HISTÒRIA DE LEONARD COHEN:

Va començar a ser poeta fent llibres, però així no es podia guanyar la vida. Va anar a Estats Units i va començar a cantar en els festivals Folk. Es va fer força famós i aleshores la gent sí que llegia les seves novel·les, les poesies, i a més anaven als seus concerts. Al cap de ben poc ja va ser reconegut mundialment, feia gires per tot el món i tenia molts seguidors.

L’any 1994, després de la promoció del disc  “The Future”, Leonard Cohen es va retirar a un monestir budista proper a Los Angeles. Al 1996 va ser nomenat monjo budista Zen. Va marxar del monestir al 1999. En aquest període de temps no havia escrit cap cançó. Va fer un  nou disc anomenat  “Ten New Songs” al 2001.
Al 2008 va fer una gira mundial i al 2009 també va cantar a Mallorca, a Girona, a València i a Barcelona. Al 2012 va tornar a Barcelona per fer una altra gira mundial i presentar l’últim disc “Old Ideas”.
Molta gent s’estimava la música de Leonard Cohen i els ha entristit la seva mort.

Redactora: Edna Almodòvar (6è)
Correctores: Aida Ferrer (5è) i Noelia Torreblanca (6è)

02-12-2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada