ELS ÓSSOS PANDA I EL PERILL D'EXTINCIÓ

Mireu que bufons que són aquests pandes aquí menjant!

Sabies que hi han molts animals que estan en perill d’extinció? Com per exemple els búfals aquàtics, els llops vermells, els rinoceronts negres o els ossos pandes?

Dels pandes gegants us vull parlar.

Els pandes gegants viuen en algunes serralades de la Xina central, principalment a la província de SICHUAAN, però també a les províncies de SHAANXI i GANSU.

Aquests animals tenen una dieta de 99% de brots de bambú. L’altre 1% de la seva dieta inclou mel, ous, fulles d’arbustos, taronges i plàtans.

El panda gegant és fàcil de diferenciar, té les seves peculiars taques negres al voltant dels ulls, i també de les orelles i al llarg del seu cos.

Els pandes gegants estan en perill d’extinció i necessiten ajuda. Un informe de 2007 mostra que hi ha 239 pandes que viuen en captivitat dins de la Xina, i 25 d’altres fora del país. El setembre de 2016 la UICN (unió internacional per la conservació de la natura) va canviar el panda gegant d’espècie amenaçada per espècie vulnerable.

Mentre que el drac ha servit històricament com a emblema nacional de la Xina, a les últimes dècades el panda també ha servit d’emblema del país. La seva imatge apareix a una gran quantitat de monedes commemoratives xineses, de platí, d’or i plata.

Encara que el panda es considera un animal tranquil i inofensiu, s’han vist atacs contra humans, però més per irritació que per depredació.

DEFINICIÓ UNA MICA A FONS:

El panda gegant té un pelatge negre i blanc. Els adults mesuren 1,5 metres de llarg i al voltant de 75 centímetres d’alçada. Els mascles poden arribar a pesar 150 quilograms. Però les femelles en poden arribar a pesar 125.

Els científics encara no saben del cert perquè tenen el pelatge blanc i negre, alguns pensen que els colors contrastats proporcionen el camuflatge del seu hàbit rocós i nevat. El seu dens pelatge el permet tenir escalfor quan fa fred en el seu territori.

COMPORTAMENT:

L’os panda es passa el temps buscant menjar pels boscos de bambú de les muntanyes de QUINLING. Encara que normalment són solitaris. Cada adult té el seu territori, i les femelles no toleren a altres femelles, per això, no les deixen entrar en el seu territori. Ells marquen el seu territori amb marques d’orina o esgarrapen arbres.
Els pandes també poden pujar arbres, i es poden fer refugis en arbres buits o en esquerdes de roques, però no hi estableixen un cau per sempre. Per aquesta raó, els pandes no hibernen com d’altres mamífers.


Redactor: Edna Almodòvar Balletbò (6è).
Correctors: Ester Ferrer Sànchez (5è) i Noa Culebras Asensio (6è).
17-12-2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada