LA IMPRESSIONANT EXCURSIÓ A DOS DELS MONESTIRS MÉS IMPORTANTS D’EUROPA

Fent un taller de sensacions molt interessant amb els ulls tancats

Els nens i nenes de cinquè i sisè de l’Escola Lola Anglada, van anar de colònies a l’Espluga de Francolí, els dies 3, 4 i 5 d’octubre. Van fer moltes activitats i una de les activitats va ser anar a visitar els dos monestirs.

El primer monestir que van anar a visitar va ser el monestir de Poblet, un dels únics monestirs que està habitat de tota Europa. Quan van entrar al monestir van veure que era un lloc preciós, el sostre era molt alt i amb arcs apuntats. Hi havien moltes tombes, amb reines i reis molt importants que fa molts anys que van morir. Es van fixar que les reines quan morien els hi posaven un gos als peus, per demostrar fidelitat al rei, i als reis quan morien els hi posaven un lleó com a símbol de poder. Van explicar llegendes que hi havien gravades a columnes i parets del monestir.

A continuació van anar a l’església, on tots els monjos canten cada dia  les vuit pregàries. Era un lloc molt gran, fred i silenciós.Van escoltar com cantaven tots els monjos, després van pujar al terrat i van veure les marques que feien els picapedres  a les pedres.

L’últim dia van anar a visitar el monestir de Santes Creus, van fer una activitat molt impressionant amb un mirall. Se'l posaven entre els ulls i els nas i anaven caminant per tot el monestir en filera, feia fins hi tot una mica de por, perquè semblava que caiguessis al terra o que xoquessis contra les parets.

Una de les altres activitats que van fer va ser amb un antifaç als ulls, van  caminar fins a  l’església, es van estirar al terra i la mestra que els feia el recorregut va començar a preguntar coses: si el lloc on estaven era un lloc fred, gran i alt. Desprès quan els hi van treure l’antifaç van contemplar el lloc on estaven.

I fins aquí l’article d’aquesta setmana.  

Redactora: Noa Culebras Asensio (6è)
Corrector/es: Edna Almodovar Balletbò (6è) Martina Ortega Briz(5è)

02-12-2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada