COLÒNIES A TARRACO: ENS ENDINSEM A L'EDAT ANTIGA

Visitant l'aqüeducte
 El dia 19 d’Octubre de 2011, el cicle superior se’n va anar de colònies a Tarraco (Tarragona) a estudiar l'edat antiga, van estar fora durant tres dies i ara explicarem el que van fer:

Dimecres van arribar al camp d’aprenentatge i van esmorzar, després ràpidament se’n van anar a una aula perquè els orientessin de les normes i el què farien, també els van explicar amb què jugaven els romans i amb l’ajuda d’un mapa els van dir com estaven situats els edificis a l’antiga Tarraco. Quan ja ho tenien tot clar van anar a dinar a un menjador ben gran. Van acabar de dinar i van agafar un autocar cap a Tarragona. Allà es van dividir en grups per fer una petita descoberta on havien d’anar observant el que quedava de les antigues construccions romanes. Quan van tornar al camp d'aprenentatge es van posar a berenar i a l'acabar van anar a fer uns tallers; hi havia el taller d’esport i el dels legionaris. Després van sopar i van fer varis jocs de nit que tenien relació amb els romans. Acabat tot això es van anar al llit a dormir.

Dijous es van aixecar i van baixar a esmorzar, van jugar una mica i van agafar l’autocar cap al circ de Tarraco. Van entrar per una gran porta i quan eren dins els van explicar com es deien les pedres que formaven un arc, on hi havia la reixa de la porta, on s’asseia la gent, per on sortien les quadrigues i les bigues, i moltes coses més. En acabar van baixar unes escales i van entrar al pretori on van veure una mena de cova subterrània, un sarcòfag on hi havia la història d'Hipòlit… I finalment van pujar a dalt de tot de la torre del pretori. Van baixar i van anar a veure durant un instant l’amfiteatre. Després, havent dinat al camp d'aprenentatge, van tornar a agafar l'autocar cap a Tarragona i van visitar el museu Arqueològic on els van donar un dossier de treball i que també els serviria per la visita a l’aqüeducte. En aquest dossier es proposava una sèrie d’exercicis que s'havien de completar anant per les sales observant-ho tot. Després van tornar al camp d’aprenentatge, berenats es van posar a fer tallers. Aquest cop hi havia els tallers de joguines romanes i el d’esports. Quan van acabar els tallers van marxar a sopar i en acabar, es van posar a fer els jocs de nit. Després, cansats, se'n van anar a dormir.

Divendres, l’últim dia, ben desperts i esmorzats van marxar a tota pressa cap a l’aqüeducte. En arribar els van explicar la feina a fer i es van posar en marxa, es van repartir en dos grups. Uns es va quedar a baix fent els exercicis del dossier i l’altre grup va pujar a dalt de l’aqüeducte  i amb una roda especial de mesura van mesurar l’aqüeducte sencer, van descobrir que mesurava 256 metres! Després el grup que va mesurar l’aqüeducte va baixar a fer el dossier i el grup que es va quedar a baix va pujar a mesurar l’aqüeducte.
Més tard van dinar i van agafar l’autocar cap Esplugues.
    
Novembre 2011
Redactor: Víctor Aguado Martínez 6é
Correctors:Pau Caresia Mesa 5é , Jaume Gomez Escuer 5é, Carles Garcia Moya 6é

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada