EL CARGOL POMA AL DELTA DE L’EBRE



La major amenaça dels camps d’arrós al delta.

El cargol poma és un cargol invasor que ve de l’Àsia oriental i Amèrica del sud i que en aquests moments està al Delta de l’Ebre.

Aquest cargol arrasa i menja totes les plantes que troba al seu pas, és a dir, que en els camps d’arrós per on passa ja no hi creix absolutament res, i, es podria dir que és immortal perquè costa molt matar-lo. Els pagesos estan desesperats! Es creu que hi ha una substància anomenada seponina que podria acabar amb ell. Després d’intentar-ho, ni tan sols aquesta substància els pot eliminar. En aquests moments està prohibit tenir-lo.

Aquest animal és considerat un dels més perillosos del món. Menjar-ne un de cru pot provocar meningitis. Els cinc-cents ous que pon cada quinze dies els posa fora de l’aigua perquè els animals aquàtics no se’ls mengin però a part, són verinosos.

Una piscifactoria dels voltants i que en tenia, va plegar fa uns anys. Es creu que els van deixar anar, però ells diuen que el que tenien era un semblant, però no aquest, i que menjava algues i era tropical. Aquesta primavera és essencial per la seva eliminació, provaran d’inundar els camps amb aigua salada ja que és d’aigua dolça.


9/05/2014
Redactor: Ignasi López (6è)
Correctores: Gemma Broto(5è) Candela Llecha(5è)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada