S'HA ACABAT L'ESQUIADA

Esquiadors, esquiadores i snowboardistes a GrandValira
La majoria d’estacions d’esquí ja han tancat. Van tancar el diumenge 27/3/2016, però n’hi ha algunes que tanquen més tard, com a la Molina, Masella i Vallter 2000 que tancaran el diumenge 10/4/2016.


Algunes pistes d’esquí obren per la nit, per exemple, a l’estació d’esquí de Grandvalira, situada a Andorra, obre per la nit de les 17 hores fins a les 20 hores, però només els dijous i, sempre i quan, les condicions meteorològiques ho permetin.    


Com que aquest hivern ha sigut calorós, gràcies a les últimes nevades hem pogut esquiar, però perquè la neu no és desfaci posen en funcionament els canons de neu artificial.


Com és crea la neu artificial?


Primer ha de fer molt de fred i com més freda sigui la temperatura millor. A continuació connecten aigua a pressió amb aire. Ho fan a través d’un sistema de canonades que es troba a sota de la muntanya, per últim la neu artificial cau a sobre de la neu natural, i així s’acumula la neu necessària perquè els esquiadors o esquiadores puguem passar-ho bé esquiant.


I a l’estiu, com s’ho fa la gent per esquiar?


No poden esquiar, però aprofiten la muntanya fent altres activitats. A Grandvalira, per exemple a l’estiu fan; “bike parck”,”mont magic”, “golf”, “carting”, “sortides de 4x4” i pots anar caminant per les muntanyes d’Encamp i Canillo.


(Informació treta de l’info K i la pàgina web oficial de Grandvalira)


Redactora: Inés Vergés (6è)
Correctores: Marina Gosálbez (6è) i Lucia Martínez (5è)
08-04-2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada