MENYS GEL A LÀRTIC

Moment on una gran massa de gel de l’Àrtic es trenca

L’Oceà Àrtic és el que envolta el pol nord, i és un dels llocs més freds del nostre planeta. És l’oceà més petit de tots i bona part de les seves aigües està coberta per una capa de gel.

Els científics estudien la capa de gel des de fa més de 30 anys, i últimament han detectat que cada cop és més petita.

Un satèl-lit  ha estat gravant durant tots aquest anys les imatges sobre el Pol Nord. Al gener tot estava cobert de gel, i va continuar així durant la resta de l’hivern i quan va arribar el bon temps es va anar reduint.

El que preocupa als científics és que aquest any s’ha desfet molt més gel del que és habitual. A l’Àrtic mai hi havia hagut tant poc gel com fins ara.

I per què amoïna tant als científics?
Doncs perquè l’oceà Àrtic ajuda a regular el clima. Podríem dir que és l’aire condicionat del nostre planeta.

A més, si es desfà el gel, molts animals com els ossos polars o les morses per exemple, es queden sense lloc on viure i podrien acabar desapareixent.

Els experts cada cop tenen més clar que els responsables del desgel som nosaltres, els humans, perquè no parem de construir indústries i de fer servir mitjans de transport que contaminen, i aquests gasos formen una capa al voltant de l’atmosfera que fa que els rajos del sol després de rebotar a la terra no puguin tornar a sortir, és el que s’anomena efecte d’hivernacle, i és el que fa augmentar les temperatures del nostre planeta.

Si les coses no canvien d’ aquí pocs anys, l’oceà Àrtic podria quedar-se sense gel a l’estiu.

Per això tots hi hem de posar remei com més aviat millor.    

(Font de la notícia: INFO K TV3)
.   
Redactora: Aina Vilella (5è)
Correctors: Lucía Martinez (5è) i Oriol Peña (5è).
3-6-2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada