EFICIÈNCIA ENERGÈTICA


Embassament per fer energia hidroelèctrica

El curs passat van instal·lar a l’escola uns llums que consumeixen menys energia, i avui (3-2-2012) ha vingut a l’escola una noia que es diu Sara Praguas, i ens ha explicat com i perquè han canviat (a l’escola) les llums d’abans per les d’ara, que són leds.
Els aparells funcionen consumint menys energia sense perdre eficàcia. Es manté o millora la seva eficiència sense tant de consum energètic. I també hi ha un sensor de moviment que fa que s’encenguin els llums quan hi ha gent a classe. Quan no detecta moviment s’apaguen.
En aquest projecte han participat totes les escoles d’Esplugues.

Aspectes generals que hem aprés en el taller.

Produïm Energia:
A Catalunya l’electricitat s’obté de manera majoritària a les centrals nuclears, a les centrals hidràuliques i a les centrals tèrmiques, en les quals la fissió de nuclis atòmics, la força de l’aigua i la combustió de combustibles fòssils o de residus, respectivament, són les fonts d’energia que produeixen l’electricitat.

Transport de l’energia:
Normalment, les centrals generadores d’energia s’instal·len a peu dels jaciments de carbó, salts hidràulics, o qualsevol altra font d’energia, i una vegada transformada, es traslladada al centre de consum mitjançant grans línies de distribució, que poden ser aèries o subterrànies.

Consum energètic:
L’energia que consumeix l’ésser humà es distribueix::
petroli 33,1%
carbó 27,2%
gas 20,9%
hidràulica 2,3%
nuclear 5,8%
biomassa 9,7%
altres 1%
Amb això comprovem que l’energia que més contamina és la que més es consumeix.

Tractat de l’Unió  Europea:
Els Estats membres de la Unió Europea s’han compromès a reduir per a l’any 2020 el consum d’energia primària en un 20%. No obstant, al 2010 encara continuen existint nombrosos obstacles per a l’adopció de mesures eficaces per a aconseguir-ho.


25-02-2012
Redactor: Aleix Rodés (6è)
Correctors: Martina Galilea i Oriol Ruiz (6è)

1 comentari: