EL VAIXELL "COSTA CONCÒRDIA". QUIN ACCIDENT!

El forat del vaixell “Costa Concòrdia”. Tot enfonsat.
 
El creuer Costa Concòrdia, enfonsat a Itàlia.
Més de 7 morts i 20 desapareguts.


El creuer “Costa Concòrdia” es va enfonsar a la costa Italiana. El vaixell es va enfonsar el dia 13 de gener. Va xocar contra una roca (prop de l'illa Giglio a Itàlia) la qual, va fer un forat a la part de baix del vaixell, la quilla. Després de l'accident, es va quedar encallat en un banc de sorra, al mar.

En aquell moment, es va produir una situació de pànic. Però el primer que va sortir del vaixell i es va posar dret a la costa, va ser el capità. S’anomena, Francesco Schettino. Sempre, el capità del vaixell hauria de ser l’últim en abandonar la nau per així poder salvar els passatgers d’abord.

Una noia de 25 anys que viatjava a dins del vaixell, no estava registrada a la llista de passatgers ni empleats. En el moment de l’accident, estava a la sala de comanaments, és a dir a la del capità. Es dedueix que té alguna cosa a veure amb el capità. Però la pregunta que es fa tothom, i sobretot els italians, és: perquè era allà?

El capità Francesco Schettino ha estat condemnat a 12 anys de presó.

La majoria de llanxes salvavides, van ser conduïdes pels treballadors del vaixell, entre ells, peruans, filipins, hondurenys, colombians... considerats vertaders “cavallers” per salvar i rescatar a aquella gent que ho necessitava.

Els morts confirmats fins el moment de redactar aquesta notícia són 7. Per desgracia han desaparegut 29 passatgers i encara en queden per saber on són. Actualment segueixen amb les tasques de recerca.

03-02-2012
Redactora: Paula Vergés Vega (5è)
Correctores: Carla Coloma (5è), Laia Hernando (5è), Cèlia Lladonosa (5è), Ariadna  Morales (5è), Ester Vinyoles (5è).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada