JOCS FLORALS 2012


El proper divendres 30 de març de 2012 se celebrarà a l’escola els Jocs Florals. Hi podran participar tot l’alumnat de l’escola, pares, mares i treballadors/es de l’escola.

El tema dels treballs haurà de fer referència a Joan Oliver (Pere Quart).
Hi haurà premis de poesia, il·lustració i narració i, els textos i les il·lustracions podran ser d’autors/es diferents.

Els treballs s’hauran d’entregar al tutor/a de cada curs. La data límit serà el divendres 9 de març de 2012.

La decisió del jurat serà inapel·lable. Si les circumstàncies ho demanen, es  podrà declarar desert algun premi.

Us animem a participar-hi i molta sort a tothom!

13-03-2012
Redactora: Sílvia Rincón (6è)
Correctores: Alba Casellas (6è) i Carla Coloma (5è)

PREMIS ZAPPING DE TV - 2012


Albert Espinosa, creador de Polseres vermelles recollint el premi a la millor sèrie.

El passat dia 15 de març, es varen celebrar els Premis Zapping.
Es van celebrar al palau de congressos de Catalunya. Més de 1000 persones van acompanyar els 16 guanyadors durant el lliurament de premis.
Els Premis Zapping són el reconeixement més directe del públic català a la programació i als professionals de la televisió.
A diferència d'altres reconeixements, els Zapping premien la qualitat dels programes.
Els socis de TAC (Teleespectadors Associats de Catalunya) són els que elegeixen els finalistes de cada categoria i un jurat decideix amb el seu vot als guanyadors.
En les seves dues primeres edicions van participar únicament els professionals catalans però, a causa del èxit i a la bona acollida que van tenir, els Premis Zapping s'entreguen, des de 1995, a professionals de tot l'Estat.
Hi van haver 16 guanyadors, un d’ells, la mini sèrie  “Polseres Vermelles”, una sèrie ideada per Albert Espinosa, que va ser reconeguda com la millor sèrie de l'any.
L'equip deAtrapa un millón” va  recollir el premi al millor concurs.
Tothom va quedar content amb l’elecció dels guanyadors.
Esperem que l’any que bé, els premis zapping es tornin a celebrar.

16-03-2012
Redactora: Cèlia Lladonosa (5è).
Correctors/es: Alba Casellas (6è), Ariadna Morales (5è).

VISITEM L'INSTITUT "LA MALLOLA"


El dimecres 14 de març de 2012, vam anar a visitar l’ institut de la Mallola.  Només els nens i nenes de 6è de l’escola Lola Anglada.
La vam anar a visitar perquè com que ja estem a 6è i és l’últim any que estem a l’escola, hem de començar a anar mirant instituts per després triar-ne un per anar-hi, i també perquè és l’ institut que ens cau més a prop de la nostra escola.
Vam sortir de l’escola a primera hora del matí i vam anar tirant cap a l’institut). Al arribar allà vam anar a la sala d’actes on hi havia moltes cadires i ens van estar explicant coses sobre el funcionament de l’institut.
Després, el director Arcadi ens va acompanyar al pis de dalt on estaven les classes de primer d’eso i vam entrar a una classe a veure com era i a fer preguntes als alumnes. També vam anar a visitar el batxillerat on estan els més grans de tot l’institut.
Ens van ensenyar, també, on eren les classes d’anglès, de música i vam anar a veure com feien classe de mates. Després vam anar al bar a esmorzar i ens van convidar a uns sucs, i quan vam acabar vam sortir al pati a descansar una estona.
Finalment ens vam acomiadar i vam tornar cap a l’escola. Aquell dia ens ho vam passar súper bé, anant a visitar l’institut. Va ser molt divertit i ens va agradar moltíssim!!! Tots tenim moltes ganes d’anar-hi!

16-03-2012
Redactora: Alba Casellas (6è)
Correctores: Andrea Panadero (6è) i Sílvia Rincón (6è)


El passat dimecres 14 de març l’alumnat de 6è va visitar l’institut la Mallola.

L’Arcadi, el director de l’institut ens va ensenyar les classes 1A, 1B i 1C,  i també ens va ensenyar la classe d’anglès. Per últim ens va ensenyar la classe de tecnologia.

Ens vam trobar a nens i nenes de l’any passat, que anaven a la nostra escola.. Ens van explicar que, quan nosaltres anéssim a la Mallola ens ajuntarien amb altres escoles d’Esplugues.

Finalment, vam sortir una estona al pati, estaven fent educació física. Ens va explicar l’Arcadi que a la nostra classe arribarien a ser 9 professors diferents, un per a cada assignatura. Quan vam anar a visitar les classes ens van deixar mirar i veure què estaven fent. La Clara (antiga alumna de l’escola) ens va explicar que 1r de l’ESO és gairebé igual que sisè.

16-03-2012
Redactora: Andrea Panadero(6è)
Correctora: Alba Caselles (6è), Carla Coloma (5è) i Sílvia Rincón (6è)


SORTIDA AL LICEU: ESPECTACULAR. "GUILLEM TELL"



El cicle Superior, fa una sortida al Liceu.

El darrer dia 9 de març, l’alumnat de 5è i 6è ha anat al Liceu, a gaudir de l’òpera de Guillem Tell.
Guillem Tell, va ser una òpera estrenada a París el 3 d'agost de 1829, va ser la darrera obra de Gioacchino Rossini . Aquesta òpera és una fusió entre les qualitats pròpies de l'òpera italiana, l'art francès i alemany.
Guillem Tell va ésser un heroi mític de la independència Süissa ( S XIV).

Segons les llegendes, Guillem Tell va ser un habitant de Bürglen (en el cantó suís d'Uri); un antic mercenari, retirat a les seves muntanyes i conegut per ser un expert en el maneig de la ballesta. En aquell temps l'emperador d'Àustria (un Habsburg) intentava dominar el cantó d'Uri.
           
Aquesta òpera, va ésser realitzada i pensada per Gioacchino Rossinni. També conegut com a Rossinni. Va ser un compositor italià considerat una de les figures de l'òpera del segle XIX.

L’òpera va ésser divertida, però, costava una mica d’entendre el que cantaven.


 16-03-2012
 Redactora: Cèlia Lladonosa (5è)
Correctors/es:  Alba Casellas (6è), Paula Vergés (5è)

EL LLADRE D'OMBRES


L'autora de l'article llegint el llibre: El lladre d’ombres.
Al cicle superior, (5è i 6è),cada classe llegeix un conte o una història, per millorar la lectura.
A 5è, estem llegint el llibre: El lladre d'ombres. És un llibre escrit per Jaume Cela. Té 106 pàgines i és de l'editorial Cruïlla. 

Aquest llibre, tracta d'un home, el senyor Turell, que perd la seva ombra. Com que estava desesperat, va trucar al detectiu Pi i Pi, un detectiu molt famós.

Va anar a buscar l'ombra del senyor Turell al punt d'objectes perduts de la ciutat, però res. El detectiu Pi i Pi, va descobrir, que el senyor Turell, no era l'única víctima que li havia desaparegut l'ombra. Pallassos de carrer havien estat afectats, i s'havien quedat sense ombra. Aleshores, no podien treballar, i no guanyaven ni cinc. Vivien de la gent que els hi donava algun duret, per pena. El detectiu i els pallassos varen estar parlant sobre la desaparició, i els pallassos, van descriure a un home que era molt sospitós, i que havia estat  a prop de les seves ombres el dia de la desgràcia.
 
Pi i Pi va deduir, que tot allò, no podia haver estat una desaparició, havia estat un robatori.
A la nit, mentre el detectiu Pi i Pi sopava, mirava a la televisió el seu programa favorit, al canal tv7. En aquest programa, feien entrevistes a gent que havia inventat els invents més curiosos i estranys. 

Estava ansiós per saber qui era el convidat aquell dia. I, sabeu qui era? Doncs, era un home sospitós. Tot ell anava vestit de negre amb un maletí a conjunt, tal com l'havien descrit els pallassos del carrer.

El detectiu Pi i Pi, va estar pensant: Aquell era un gran sospitós. Devia ser el lladre d'ombres. Tot seguit, el detectiu Pi i Pi, va veure que discretament, aquell home sospitós del programa, robava l'ombra del cabell de la presentadora del programa. Per mala sort, ningú se'n va adonar, excepte el detectiu Pi i Pi. Ara, ja sabia segur qui era el culpable de totes aquelles desaparicions.

El detectiu, va anar de pet a agafar un taxi, en direcció els estudis de tv7. Un cop al davant de tv7, varen perseguir al delinqüent, que s’intentava escapar.
El detectiu Pi i Pi, va arribar a la mansió del lladre. El va detenir i tot va tornar a ser normal.
A mi, aquest llibre m’ha agradat molt.

16-03-2012
Redactora: Cèlia Lladonosa (5è)
Correctors/es: Sílvia Rincón i Oriol Ruiz (6è)

GUILLEM TELL. UNA ÒPERA PER NENS I NENES

Tríptic del Liceu
 El darrer dia 9 del març del 2012, els cursos de 5è i 6è van anar a veure una espectacle d’òpera al Liceu, un teatre de Barcelona. L’òpera és diu, Guillem Tell.

És una de les obres més populars Rossini.

L’òpera tracta d’una família, a l’edat mitjana, que es revela contra els soldats del regne Süis, abans de la coronació de Napoleó, com a emperador.
Baumgarte, perseguit injustament, és salvat per Tell.
El rei i els seus soldats reten a Guillem Tell. Posen una poma a sobre el cap del fill d’en Tell i donant-li una ballesta li proposen que l’encerti. Guillem Tell, acaba encertant la poma, i salva al seu fill.

L’obra no ens ha agradat massa, era difícil d’entendre, a més a més, l’òpera ens ha semblat  una mica avorrida.
La majoria dels actes i les cançons no s’entenien, però els actors i actrius cantaven molt bé.

16-03-2012
Redactors: Aleix Rodés (6è) i Oriol Ruiz (6è)
Correctors: Alba Caselles (6è) i Francesc Sagués (6è)

BENVINGUT, CARNESTOLTES!

El grup de 4t i els seus mestres, són els creadors de la comparsa

Un any més, a l’escola celebrem l’arribo d’en Carnestoltes.

El darrer dia 16 de febrer de 2012, a l’Escola Lola Anglada varem celebrar l’arribada del Carnestoltes.
Aquesta rebuda de Carnestoltes, ha estat la tercera que hem celebrat amb una comparsa: els nens i nenes de la classe de quart van fer un ball relacionat amb el centre d’interès de l’escola: Joan Oliver.
Qui és Joan Oliver?
Joan Oliver i Sallarès, que emprà com a poeta el pseudònim Pere Quart, (Sabadell, 1899 - Barcelona, 1986) és considerat un dels poetes i dramaturgs
més importants de la literatura catalana.

La classe de quart van preparar una coreografia estupenda amb tot de curtes cançons d'animals, que abans de ser cançons, eren poesies.
En acabar la coreografia, va entrar sa majestat Carnestoltes, i tot l'alumnat de l'escola el va rebre agitant cadascú un sonall, que van realitzar a la classe els darrers dies, excepte el cicle superior, que els van fer a casa.
Un professor va llegir el pregó, i, en acabat, ens va dir que si al següent dia (17 de febrer de 2012) no portàvem a l’escola una ploma d'ocell, de paper, de  pasqua o del que fos, no hi podríem entrar!
En acabar el pregó, l'alumnat de l'escola va tornar cap a les classes a menjar les truites.
 
En general, la festa va ésser divertida.
                                                                                                   

                                                                                                 16-03-2012 
Redactora: Cèlia Lladonosa  (5è).
                              Correctors/es: Martina Galilea (6è), Laia Hernando (5è),  Ester Vinyoles (5è)

EDUCACIÓ VIÀRIA - 2012

Senyals de trànsit

El darrer dia 1 de Març, va venir a l’escola en Lluís, un policia local de la ciutat. Des de P-3 fins a 6è, ens explica que és l’educació viària.

A l’alumnat de 6è ens va explicar com anar en bicicleta per la ciutat i com anar vestits per anar en bicicleta, quines coses hem de fer per baixar el risc de patir accidents. També ens va dir que havíem d’anar amb reflectants i sempre anar per la dreta de la calçada quan anem amb bicicleta.

Als companys i companyes de 5è els va explicar com funcionaven els senyals de trànsit i com caminar pel voral d’una carretera.

Després, a l’acabar, ens va donar uns adhesius molt bonics.


16-03-2012
Redactor: Aleix Rodés (6è) i Oriol Ruiz (6è) 
Correctors/es: Cèlia Lladonosa (5è), Francesc Saguès (6è)

EDUCACIÓ VIÀRIA

Enganxina que ens va regalar en Lluís
El dijous dia 1 de març de 2012, va venir a l‘escola un policia local que es diu Lluís, com cada any, a fer-nos educació viària. Cada any ens ve a fer una visita i una xerrada.

Ens va ensenyar moltes coses sobre les senyals de trànsit, per quin costat hem d’anar per la carretera quan anem caminant, com hem d’anar quan anem amb bicicleta, com són les ratlles de les carreteres, quan pots canviar de carril ...

També ens va explicar que gairebé a  tots els països havien canviat la roba (uniforme) de la policia, perquè abans anaven de color groc fosforescent i ara van de color blau llampant.

Ens va estar parlant sobre com la gent d’Esplugues de Llobregat respecta les normes que hi ha a la ciutat. Ens va ensenyar una presentació de fotos on explicava com havíem de respectar tots els senyals de trànsit, tant si vas en cotxe com en bici...etc.

El policia, en Lluís, va passar per tota l’escola, per tots els cursos i als més petits els hi va donar una gorra de policia local de cartró i unes enganxines.


16-03-2012
Redactores: Alba Casellas (6è) i Andrea Panadero (6è) 
Correctors/es: Carla Coloma (5è), Sílvia Rincón (6è) i Ariadna Morales (5è)

CAVALL FORT I TATANO A L'ESCOLA!

Moment del joc de comprensió lectora
El dia 23 de febrer de 2012, va venir a les classes de 3r, 4t i 5è una noia, la Núria, de la revista Cavall Fort.

La Núria, també va venir amb la revista Tatano a les mans, que és per als més petits de l’escola (classes P3, P4, P5, 1r i 2n).

A la classe de 5è, vam fer un joc que consistia en: La Núria, a cada taula, repartia dos cartells on hi havia informació dels animals, (on viuen, què mengen, què fan... ) A continuació, a cada parella d’alumnes els donava una “tarja”. Al davant hi posava el títol d’un dels cartells i al darrere una pregunta referent al cartell.

En un full, posàvem la pregunta (no necessàriament) i després escrivíem la resposta que havíem de trobar llegint el cartell. Per comprovar si haviem trobat la resposta, li portàvem el full a la Núria i ella mateixa ens ho corregia al mateix temps que ens donava una altra tarja on hi havia una  pregunta diferent sobre un altre animal, i així tot el joc.

Al finalitzar l’activitat, ens va donar una revista del Cavall Fort de préstec fins el dilluns 27 de febrer, un adhesiu, un joc de taula anomenat “la Cacera”, una carta pels pares  i un full per si ens volíem fer subscriptors de la revista Cavall Fort o Tatano.

El Cavall Fort és per infants de 9 a 14 anys i el Tatano per a infants de 4 a 8 anys.

Si voleu més informació sobre les revistes entreu a: www.cavallfort.cat

9-03-2012
Redactores: Carla Coloma (5è), Paula Vergés (5è) i Ester Vinyoles (5è).
Correctors/es: Martina Galileo (6è),Ariadna Morales (5è), Andrea Panadero (6è),

MORT DE WHITNEY HOUSTON

Whitney Houston
El passat 11 de febrer de 2012 va morir Whitney Houston als 48 anys.

Whitney estava inconscient a la banyera de la suite de l’hotel on ella es preparava per anar als premis Grammy. La policia va confirmar que el servei d’emergències va acudir a la trucada de l’hotel i van trobar el cos de Whitney Houston a l’habitació sobre les tres i mitja de la tarda (hora de Califòrnia).

Els metges van tractar de reanimar-la durant uns vint minuts sense èxit. Finalment, Houston va ser oficialment declarada morta poc abans de les 16:00 hores.

Whitney va néixer el 9 d’agost del 1963 a Newark (Nova Jersey – EEUU)  i va ser una de les cantautores i actrius dels Estats Units més famoses durant la dècada dels 80 i 90.

Entre els premis que ella ha rebut, hi destaquen els sis Grammys i els diversos American Music Awards.
Ha venut més de 170 milions de discos i ha influït en la carrera de diversos artistes com Crhistina Aguilera i Britney Spears, entre d’altres. Mundialment, és coneguda pel seu paper a la pel·lícula “El guardaespatlles”.

Les seves cançons més conegudes són “I will always love you”, “I have Nothing”, “All the man that I need”, “Saving all my love for you”.  

2-03-2012
 Redactora: Sílvia Rincón (6è) 
Correctores: Alba Casellas (6è) i Martina Galilea (6è)