EL LLADRE D'OMBRES


L'autora de l'article llegint el llibre: El lladre d’ombres.
Al cicle superior, (5è i 6è),cada classe llegeix un conte o una història, per millorar la lectura.
A 5è, estem llegint el llibre: El lladre d'ombres. És un llibre escrit per Jaume Cela. Té 106 pàgines i és de l'editorial Cruïlla. 

Aquest llibre, tracta d'un home, el senyor Turell, que perd la seva ombra. Com que estava desesperat, va trucar al detectiu Pi i Pi, un detectiu molt famós.

Va anar a buscar l'ombra del senyor Turell al punt d'objectes perduts de la ciutat, però res. El detectiu Pi i Pi, va descobrir, que el senyor Turell, no era l'única víctima que li havia desaparegut l'ombra. Pallassos de carrer havien estat afectats, i s'havien quedat sense ombra. Aleshores, no podien treballar, i no guanyaven ni cinc. Vivien de la gent que els hi donava algun duret, per pena. El detectiu i els pallassos varen estar parlant sobre la desaparició, i els pallassos, van descriure a un home que era molt sospitós, i que havia estat  a prop de les seves ombres el dia de la desgràcia.
 
Pi i Pi va deduir, que tot allò, no podia haver estat una desaparició, havia estat un robatori.
A la nit, mentre el detectiu Pi i Pi sopava, mirava a la televisió el seu programa favorit, al canal tv7. En aquest programa, feien entrevistes a gent que havia inventat els invents més curiosos i estranys. 

Estava ansiós per saber qui era el convidat aquell dia. I, sabeu qui era? Doncs, era un home sospitós. Tot ell anava vestit de negre amb un maletí a conjunt, tal com l'havien descrit els pallassos del carrer.

El detectiu Pi i Pi, va estar pensant: Aquell era un gran sospitós. Devia ser el lladre d'ombres. Tot seguit, el detectiu Pi i Pi, va veure que discretament, aquell home sospitós del programa, robava l'ombra del cabell de la presentadora del programa. Per mala sort, ningú se'n va adonar, excepte el detectiu Pi i Pi. Ara, ja sabia segur qui era el culpable de totes aquelles desaparicions.

El detectiu, va anar de pet a agafar un taxi, en direcció els estudis de tv7. Un cop al davant de tv7, varen perseguir al delinqüent, que s’intentava escapar.
El detectiu Pi i Pi, va arribar a la mansió del lladre. El va detenir i tot va tornar a ser normal.
A mi, aquest llibre m’ha agradat molt.

16-03-2012
Redactora: Cèlia Lladonosa (5è)
Correctors/es: Sílvia Rincón i Oriol Ruiz (6è)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada