EL VIRUS DE L'EBOLA

El virus de l'Ebola té aquesta forma

L’Ebola és una malaltia que ataca tot el cos i es transmet pel contacte físic en fluids: la sang, la saliva, etc.

S’origina a l’Àfrica. Ha causat moltes morts, com per exemple el pare Miguel Pajares, que el van traslladar  a l’hospital Carles III de Madrid. Als tres dies de la seva arribada va morir malgrat els esforços de l’equip mèdic.

Desprès  va morir el pare Manuel Garcia Viejo, company de l’anterior i  també mort pel mateix motiu.

Al cap d’uns dies una infermera, la Teresa, es va infectar d’Ebola mentre cuidava als dos missioners que estaven a l’Hospital Carles III. Ella va trucar a un hospital que era el que li tocava per a la localitat on viu i la van tractar com a una persona amb febre normal i corrent. Ella assegura, que va dir al metge que la va atendre, que havia estat en contacte amb el dos missioners que havien mort.

Quan li van fer les proves va donar positiu en Ebola. Ràpidament, la van traslladar a l’hospital Carles III de Madrid i la van traslladar a la sisena planta, que està especialitzada en casos de malalties contagioses. Allà també van portar-hi el seu marit  per passar els 21 dies d‘incubació del  virus. Els metges, van considerar que el gos també podia ser  portador de la malaltía, i van decidir sacrificar-lo perquè no contagiés a més persones. Tothom va protestar durant 3 dies per millorar la sanitat pública.

Recentment li van tornar a fer les proves per veure si tenia Ebola i va donar negatiu en la malaltia. Per seguretat els metges li van haver de fer una altre prova passades 48 hores. Aquesta nova prova va tornar a donar negatiu. Els metges, aleshores, la van traslladar a la cinquena planta i va poder rebre visites dels seus familiars, però amb les vestimentes  especials per si de cas. Fa uns dies li van donar l’alta medica. Tothom es va posar molt content. 

14-12-2014
Redactora: Andrea Martínez (6è)
Correctores: Andrea Anguita (6è) i  Sara Cardona (6è) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada