LA MODA

Un pilot de roba i complements

Què és la moda?

La moda no és un estil, no és el que tu esculls.

Normalment la moda no es porta perquè t’agradi, es porta per imitar a algú altre.

De modes n’hi ha de molts tipus: de mundials que segueixen persones de tot el món, estatal que segueixen persones de tot un país, escolar que el segueix tots els nens d’una escola i fins hi tot a casa un menjar que fa la mare des de moltes generacions o simplement perquè la mare o el pare porten una roba i tu com que vius amb ells també la vols portar.

Hi ha moda de roba, de futbol, de polseres, de joguines, i fins hi tot n’hi ha de paraules i moltes altres.

Per desgràcia la moda fa que la gent perdi el seu propi estil, la seva personalitat.

La moda es “crea” quan algú important o estimat ho porta, però hi ha vegades que pots tenir la sort que el que a tu t’agrada, és el que es porta.
.
Aquí hi ha el problema. Quan apareix una moda tothom la vol portar, ja sigui una peça de roba, una paraula, un menja, o una pasta de dents de marca o que gasti una persona famosa.
Ara,  com tu no vulguis portar aquesta moda perquè no t’agrada, ja els tens tots al damunt  criticant-te, i al final acabes portant el que et diuen, per molt que no t’agradi. Un exemple molt gran és l’escola: “A l’estiu has de portar samarreta molt curta, has de portar baldufa, ara tots els nois porten cartes de futbol i les noies polseres de formes” Si no ho fas i no segueixes la moda, per molt amics que sigueu no voldran jugar amb tu!

En fi, gairebé tota la gent segueix el camí d’algú altre, o d’allò que vol la tele.
De moment el que hem de fer per no caure en l’atracció de la moda o per sortir-ne es deixar de fixar-te tant en què fa i deixa de fer l’altra persona,  sortir més i deixar de mirar tant la tele. La moda pot causar-te molts problemes per que pots arribar a perdre la teva personalitat i no tornar a recuperar-la.


Redactora: Lluna Cardona (6è)
Corrector: Letícia Alves (5è) i Únax Montoro (6è)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada