ELS CONTINENTS

Imatge actual dels continents

Fa 600 milions d’ anys els continents estaven units. Només hi havia un continent que es deia
PANGEA. Al 1915 Alfred Wegener va descobrir Pangea, que estava envoltat per un oceà que es deia Panthalassa. 300 milions d’anys després Pangea es va separar en dues parts, Luarisa al nord i Gondwana al sud. Al mig es va crear un mar que es deia TETIS.
Al cap de 135 milions d’anys es van formar: EURÀSIA, AMÈRICA DEL SUD, AMÈRICA DEL NORD I ÀFRICA. 30 milions d’anys més tard es van formar els continents tal i com els coneixem.
                                                
Un continent és una extensió de terra emergida amb fronteres que estan delimitades pel relleu. Per això trobem continents com EUROPA i ÀSIA que formen una única extensió de terra (que es diu EURÀSIA) encara que són dos continents separats.
La primera diferenciació entre els continents la van fer els antics navegants grecs que van donar els noms d'Europa i Àsia a les terres a banda i banda del mar Egeu, l'estret dels Dardanels, la mar de Màrmara, el Bòsfor i la mar Negra.

Els noms van ser aplicats a les terres costaneres. Seria més tard, que seria aplicat als territoris que hi havia lluny de la costa.

Les fronteres naturals han  anat variant al llarg del temps.

(Aquest article ha estat redactat a partir d'un article de la Viquipèdia)

Redactora : Aida Ferrer Sànchez (5é)
Correctors:  Edna Almodòvar Balletbò (6é) i Noa Culebras Asensio (6é)
25-11-2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada