ELS NENS I NENES DE 3r: GARRAPINYADES

Unes ametlles boníssimes!
Les ametlles garrapinyades són un menjar molt típic de les cases de pagès de Catalunya. Són unes ametlles crues arrebossades amb una crosta de sucre torrat, que es solen vendre a mercats i a tot tipus de festes catalanes .

Són fàcils de fer, no tenen secrets, només seguir les instruccions i remenar força estona.

Els ingredients per cuinar-les són :

  Ametlles amb pela
  Sucre
  Aigua
  Oli

Per fer-les, farem bullir les ametlles, el sucre i l’aigua sense parar de remenar.
Quan comencin a esclatar les ametlles, traieu la cassola del foc i no deixeu de remenar fins que el sucre sigui sec.
Feu aquesta operació unes quantes vegades, fins que les ametlles quedin daurades.
Esteneu les ametlles sobre un marbre untat amb oli per què no s’enganxin.

Quan jo vaig fer les colònies de cicle inicial les vam preparar i cuinar, i recordo a tots els nens esperant que ens donessin les ametlles en bossetes petitones.


Redactora: Andrea García (6è)
Correctors/es: Àlex Aguilera (6è) i Irina Humet (6è)
20 de novembre de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada