CAVALL DE LA CAMARGA

Dibuix al natural d'un cavall de la Camarga al Delta del llobregat

El passat dia 21 de març els nens i nenes de cicle superior de l’escola Lola Anglada vam anar al Delta del Llobregat. El grup de 5è va fer observacions d’ocells i el de 6è va fer anellaments d’ocells. Mentre els alumnes de 6é feien anellament, els de 5è vam anar a fer una volta per observar ocells i també vam poder veure que hi havia un grup de cavalls camarguesos.

El cavall de la Camarga
El nom de la raça d’aquests cavalls prové de la regió de la Camarga, a la costa sud mediterrània de França d’on és originaria. Per la gent de la Camarga el seu cavall és un símbol de llibertat i tradició. Es tracta d’una raça equina molt antiga que ja feien servir els fenicis i els romans en el seus exèrcits. Actualment, viuen a la zona dels aiguamolls naturals que crea el riu Roine al seu pas per la regió.

Aquesta raça de cavall i les que se n’han derivat tenen l’habilitat de sobreviure en condicions extremes i se’l considera un cavall força intel·ligent. Es caracteritza per ser més aviat de mida petita, amb una alçada d’un metre i mig i un pes entre 300 i 400 quilos. Són forts i tenen una estructura corporal robusta, amb unes potes potents. Al nèixer, els poltres són negres o de color marró fosc, però, a mesura que es van convertint en exemplars adults el seu pèl es va tornant blanc, però, com que la seva pell és negra adopten un color gris. Llueixen una bona melena a la crinera.
Redactora: Júlia Marquardt Luesma (5è)
Correctors/es: Lucia Martínez (6è) i Pol Rodríguez (6è)

05-05-2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada