VOLEM ACOLLIR!

Grup de refugiats
El dia 20/2/2017 a Barcelona, es va fer la manifestació més gran d’Europa. El motiu de la manifestació va ser per acollir als refugiats. La manifestació es va acabar a la platja de la Barceloneta, al mar mediterrani perquè allà és on van morir molts refugiats.

Ja fa sis anys que Síria està en guerra i per culpa de la violència han fugit del seu país 5,6 milions de refugiats, gairebé tants, com habitants té Catalunya. Un de cada dos són nens/a.
La majoria han anat a parar a països veïns com: Turquia, Jordània o el Líban. Un dels països que més ha ajudat als refugiats ha estat  Canadà, a Amèrica del nord.

La majoria de països d’Europa, a l’any 2015 van arribar a un acord per acollir cadascun a un nombre concret de refugiats. A cada país l’hi tocava un número diferent de persones, depenent de la seva riquesa i altres característiques. Alemanya  és el país que ha acollit a més refugiats, gairebé n’han arribat un milió i mig.

El govern espanyol va dir que acolliria 17.000 persones. Aquesta xifra no s’ha complert, de moment només han arribat 110 persones.

Redactora: Lucia Martinez Conus (6è)
Correctors: Julia Marquardt Luesma (5è) i Laura Cawolinsky (6è)
Informació extreta de l’Info-K de TV3

12 de maig de 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada