LES OLIMPÍADES DE RIO DE JANEIRO-2016


Les Olimpíades són 31 proves esportives en total i és fan cada 4 anys. El procés d’elecció pels Jocs Olímpics d’estiu de 2016 a Rio de Janeiro s’inicià oficialment el 16 de maig de 2007.
Les olimpíades es fan a l’estiu i les proves es fan per equips que representen estats.


Per classificar-se per les olimpíades, els esportistes primer han de fer vàries proves classificatòries, amb unes marques mínimes. Els esportistes que han passat les anteriors proves són els qui van a competir.
Les olimpíades es fan cada quatre anys, i es tria una ciutat. Les 3 últimes olimpíades es van fer a Pequín (Xina), Londres (Gran Bretanya) i Rio de Janeiro (Brasil).


Aquest any, a les olimpíades de Rio de Janeiro, els 5 estats, representats pels seus Comitès Olímpics, que han guanyat més medalles en total són:


ESTATS UNITS DE NORD-AMÈRICA: 121 medalles.
GRAN BRETANYA: 67 medalles.
XINA: 70 medalles.
RÚSSIA: 56 medalles.
ALEMANYA: 42 medalles.


Tretze esportistes catalans es van endur medalla. Alguns exemple són: La jove de 29 anys, Mireia Belmonte, que es dedica a nedar i que a la prova d’estil papallona va fer un temps de 2 minuts 4 segons i 85 centèsimes. També ho van aconseguir en Marc López i Rafa Nadal en tennis masculí per parelles.
En aquestes olimpíades Brasil que va ser l’organitzador va guanyar 19 medalles en total.


Redactor: Jan Jou Bertolin (5è).
Correctors/es: Jan Moya Pinyeiro (5è) i Martina Ortega Briz (5è).
17-12-2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada